Lad os bare feste!

4.0
Verdenskendt natklub 54 i New York, som er gennemsyret med sex, stoffer og ikke mindst skandaler. Unge Ryan Phillip ankommer til stedet, og så skal der ellers festes igennem.

Filmen berører alvorlige emner, men går desværre ikke i dybde med dem. Filmen har en tempofyldt stil med gode skuespillere, men hverken historien eller fortælleteknikken er specielt spændingsmættet. Det virker en anelse overflødig, blandt andet fordi der ikke er meget nyt på det store lærred. Filmen fortæller os, at der kan forekomme stoffer, sex og fester på diskoteker, men det hele ved vi jo godt – vi behøver vel ikke en film til at fortælle os det.

Gode skuespillere på listen, vores hovedrolle Ryan Phillip, som gør det okay, men han mangler rutine og erfaring til at gøre rollen mere levende. Han er måske en anelse for ung til at medvirke her, godt nok er hans lille uskyldige og sympatiske ansigt guldværd for pigerne, men
der skal altså meget talent til at optræde i sådanne roller, som han fik her. Dermed ikke sagt, at han ikke er i besiddelse af talent, det synes jeg nu han er da han gjorde sig heldigt bemærket i filmen "Sex Games". Han spiller næsten altid arrogante og perverse roller, og trods alt hans udseende, som tiltrækker mange piger, er han nu ikke så sukkersød som fx. Leonardo Di Caprio. Ryan tør at overskride nogle grænser, men han har ikke for alvor været i de rigtige hænder.

Selma Hayek er sexet og fræk, men jeg synes ikke det er nok fra hendes side, og det er ret tydeligt, at det er det hun sigter efter, og desværre byder hun heller ikke på meget. Hun kommer altså ikke godt fra det, at spille på sit udseende. Ligeledes Neve Campbell, og hun har dermed større problemer da hun hverken er fræk eller specielt god i rollen. Mike Myers er for afslappet og ligeglad med tingene, og jeg havde det svært ved at se ham i seriøse roller.

Filmen slæber sig op på de 90 minutter med relative lange sekvenser, hvor folk danser og fester nonstop. 54 er rapt klippet i en ellers god produktion, men jeg savner korte og velsiddende replikker, i stedet for lange og til tider tomme samtaler filmen har. Ellers underholder filmen nogenlunde, men grænseoverskridende er det ikke. Jeg havde ønsket at se Hayek nøgne, hendes lille tur på toilettet med Ryan var for kort og forudsigeligt, da hun under frække (men skjulte scener) bare vender ryggen og skrider. Typisk øv øv scene.

Filmen rammer perfekt sin målgruppe, som henvender sig til mere unge generationer, som kan feste igennem og de vil sikkert genkende sig selv.

Er man til et lille stykke amerikansk kulturliv, (jeg er) så kan denne film stærkt anbefales. Alt i alt er det en okay film, jeg savner blot dybde og nuancer med i spillet. På trods af gode intentioner får den lille 4 stjerne.
54