Jer og jeres action...

4.0
Det er som altid morsomt at læse klynkeskolens rutinemæssige hylen op over manglen på action. Det er ikke det filmen handler om!

Vil I have action, så tag en uddannelse inden for film og medier, bliv instruktør, og lav SLAGET I KØGE BUGT! Så skal I fandme se action!

Og jeg er egentlig uenig i at Billy Boyd, Peregrin Took, gør en forskel i denne film. Han er en rar lille fyr i Ringenes Herre, men ville næppe have fået en rolle i denne film hvis ikke han var kendt som han er. En helt igennem ligegyldig rolle.

Jeg synes heller ikke at Crowe er for blød som kaptajn. Han viser sig jo som et menneske, der kan skære igennem når det gælder, og betale hvilken som helst pris! Hvor mange super-hårde chefer og mennesker har I haft selv?

Alt for mange serier og film skal afbillede den store leder som en iskold eller næsten iskold hård leder, der i udvalgte øjeblikke kan smile. Sådan er Crowes rolle ikke. Han er en charmerende og afholdt leder, som mandskabet elsker, der på netop denne mission træffer militære valg, der må være ekstra pinefulde for et godt menneske. At filmen bruger tid på at vise hans kvaler med at ofre en mand over bord for at redde hele besætningen, også ved personligt at kappe rebet til ham, er et godt eksempel.

Det kan actionfolket måske synes er for blødsødent, men filmen hedder nu Master & Commander, ikke GUNS AND GLORY!

I der vil action... se amerikanske film i stedet!
Master and Commander: Til verdens ende