Mann er manden!!!

6.0
Heat er en af de bedste actionkrimier jeg nogensinde har set. Instruktøren Michael Mann viser et overdådigt overblik omkring en kompliceret historie, som virker realistisk og en smule rørende. Mann har formået at få familielivet med ind i alle hans personer, og det er det, som gør denne film speciel og fremragende. Desuden ser vi i denne film begge sider af samme sag (politiet og skurkene).

Al Pacino og Robert De Niro er begge legender, og dette er den første film, hvor de har scener sammen. De sidder og snakker over en kop kaffe, og selvom der ikke er en umiddelbar spænding i scenen, er den alligevel tryggende og næsten uudholdelig seværdig. Gnisterne springer mellem de to kæmpestjerner, som begge giver en formiddabel præstation. Personligt kan jeg bedst lide Pacinos indædte og hårde betjent, hvor hver en scene med ham virker ildevarslende. Birollerne er godt besatte, og alle gør et fint stykke arbejde (især overrasket over Val Kilmer).

Filmen er lang, men ikke et minut er overflødigt, og tiden går hurtigt. Filmen er underholdende og yderst spændende, og man må sige at alt lykkedes for Mann, som også selv har skrevet manuskriptet. Det er altså beundringsværdigt. Jeg kan specielt godt lide hans fremstilling af kærlighed: Val Kilmer bliver reddet af konens kærlighed til ham, mens De Niro følger sit livsmotto, siger til slut alligevel nej til kærligheden og får en tragisk endeligt. Slutsopgøret er perfekt sammensat. Desuden er den hamrende flot og originalt filmet, og musikken passer perfekt til filmen.

En film, der ikke kunne være bedre.
Heat