skuffende splat

2.0
Med et pudsigt, om end lettere forskruet udgangspunkt, ser man denne film med et håb om noget anderledes. At sammensætte Freddy Krueger og Jason Vorhees (to af de største gyserlegender) i en kamp mod hinanden, er ikke en dårlig ide. Et typisk bevis på mangel af originalitet i Hollywood og lettjente penge, men udfaldet kunne have været interessant.

Instruktøren Ronny Yu lavede den morsomme og uhyggelige Bride Of Chucky, og derfor var han egentlig et åbenlyst valg. Desværre medbringer han ikke ironien og det indforståede med i denne film, og det bliver bare til en opvisning i banale og forslidte gyserklicheer uden humor. Nu har jeg kun set den første Elm Street-film, og det er da ikke umuligt, at der er en masse hilsner til de gamle film i Freddy Vs. Jason, men jeg kan kun se dem som ligegyldige og forudsigelige ”overraskelser”. Endnu engang opfører hovedpersonerne sig som små børn (kan man dog ikke se på brystpartiet), men de er selvfølgelig alle sammen unge og lækre. Godt tænkt.

Man skal faktisk helt hen til slutningen for at finde noget seværdigt i filmen. Kampen mellem Jason og Freddy er herlig morbid og voldelig, og filmens to skuffende stjerner gå til den scene. Der går rygter om en fortsættelse (da denne film blev en succes), og her skal Ash (Bruce Campell) fra Evil Dead introduceres. Det lyder spændende, da vi så får sort humor med i billedet. Men lad os nu se hvordan det går.
Freddy vs. Jason