Pacino er tilbage!!

5.0
Pacino har i de seneste år haft det uretfærdigt svært, men med film som "The Recruit" og denne er han tilbage på nogelunde rette kurs...

"Insomnia" er en satans spændende film, en vaskeægte thriller om man vil, fuld af krydsende tråde i historien! Den foregår i Alaska, hvor Al Pacino, godt placeret i rollen som søvnløs kriminalbetjent, sendes til L.A. for at opklare mordet på en ung pige! Men under mystiske omstændigheder dør hans medbragte makker og jagten på en meget underlig morder tager fart!

Hvis du har set Memento ved du hvordan det at forvirre beskueren kan gøres og eftersom filmen er af samme instruktør, nemlig Christopher Nolan, tegnede filmen godt allerede inden den røg i afspilleren.

Al Pacino er cool og autoritær i en nyere film, "The Recruit", men i "Insomnia" får han virkelig lov til at vise den lidt mere mentale, indadvendte side af sig selv frem! Det skal lige sige at han aldrig er ligeså god som i ældre film som bl.a. en af mine personlige favoritter: "Scarface"! Det er også fedt at se go'e gamle Robin Williams igen, han er for sej i de skæve roller, selvom intet slår ham i "Fischer King"!!

Men "Insomnia" er en af den slags film der ikke bare kan ses fra ende til anden som en billig actionfilm! Nej, du bliver hele tiden sat i en situation hvor du må spørge dig selv: "Hva ville jeg gøre nu? Ville jeg virkelig gøre det på den måde?!?" Filmen er meget realistisk på det plan, og meget nøgtern i sin brug af action og effekter og man tvivler på intet tidspunkt på hvordan eller hvorfor tingene sker som de gør... skuespillerne gør dem sandsynlige. "Insomnia" er derfor en rigtig underholdende og spændende film og derudover er DVD-udgaven spækket med fine features som programmet "In The Fog" der tager dig med gennem Alaskas mystiske tåge endnu en gang! Se også "The Making Of..." og "Eyes Wide Open" (oooooh, Kubrick... hørte du det?).
Insomnia