Nu vi er ved slutningen

6.0
Merry bliver ikke gift, men Pippin bliver gift og får sønnen Faramir der siden hen gifter sig med Sams datter Guldlok(Sam får i øvrigt hele 13 børn med Rosa Hytbo, som han gifter sig med i filmen, desuden bliver han borgmester hele syv gange). Efter sit sidste embede forlader Sam herredet, og tager sandsynligvis til gråhavne for at rejse i sporene på Frodo og co.

Merry og Pippin rejste sidenhen til Gondor og blev der resten af deres liv. Da Kong Ellesar(Aragorn) døde efter 121 år som konge, rejste Gimli og Legolas over havet som de sidste medlemmer af ringens broderskab.

Så blev det slået fast en gang for alle. Så vil jeg også lige benytte lejligheden til min egen mening om slutningen. Jeg forstår godt at folk synes slutningen er for lang. Jeg synes det dog ikke selv, da det jo ikke kun er ROTK men samtlige 3 film der rundes af. Desuden synes jeg det er ret væsentligt at Aragorn bliver konge, og at Sam bliver gift. Men jeg er enig i at det er en lang sekvens når der ikke lægges op til noget klimaks. Til gengæld er den egentlige slutning, som jo er ved gråhavne, perfekt. Både rørende, smuk og helt som i bogen.
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage