Kan ses som satire

6.0
Starship Troopers har oplagt mange lag. Mest synligt er nok den velfungerende actionfilm, men under det ligger en klar satire over fjendebilleder og krigspropaganda.

Filmens absolutte genistreg består i at få os til at sympatisere med disse smukke, neofascistoide mennesker i deres kamp mod de oplagt onde insekterne. For først når filmen var slut, slog det mig at menneskene på intet tidspunkt behandlede insekterne værre eller bedre end de behandlede menneskene. Selvfølgelig er krybene evigtonde. Men er der på noget tidspunkt nogen der forsøger at forstå deres motiver eller deres samfundsopbygning?

I dag er det skræmmende så mange sammenligninger man kan se med Irak-krigen og post-11. september-USA. Meteoritten der rammer New York, insinueringer af at krybene reagerer på menneskenes indtrængen i deres område, medierne i krigsberedskab, tilfangetagelsen af hjernekrybet (Saddam!)...

Ubestridt Paul Verhoevens største mesterværk. Satiren driver ned ad væggene. Gad vide om det også er gået op for skuespillerne?
Starship Troopers