Gud, det kunne være mig?

4.0
Bruce Nolan Jim Carrey) er Journalist, men det går ikke som planlagt. Hverken på jobbet eller hjemme hos kæresten. Hans bønner har ikke hjulpet ham, og han forbander gud og søger svar.

En af historiens bedste og sjoveste komiker Jim Carrey, leverer en solid præstation i denne børnevenlige komedie, der desværre holder sig for "fin", i modsætning til mange andre Jims film. Ikke helt så provokerende og smagløs som hans tidligere film, og det var måske derfor den skuffede mig en anelse. Jim er netop kendt for at lave provokerende og helt igennem ustyrlige morsomme komedier, men denne er mere afdæmpet og omhyggelig, hvem den træder over tæerne. Indimellem rigtig sjov film, men der kan altså også gå mange minutter, hvor grinet ikke kommer frem. Så den har sine sjove momenter, men så sandelig også kedelige momenter.

Historiesiden er faktisk gennemtænkt for en gangs skyld, og det er tydeligt, at man har satset lidt på det. Den passer vældig godt sammen og holder hele vejen. Alle har vel prøvet at lege med tanken, hvordan det ville være at være gud og have alt hvad man peger på. Interessant lille historie, som sikkert alle kan genkende. Filmen runder af med en typisk amerikansk slutning, så endnu engang intet overraskende på den konto. Men som sagt, så er det strikket fint sammen og det holder.

Jim er ligeledes afdæmpet i rollen, fylder ikke lærredet så meget som før, men hans præstation kan accepteres. Han er set bedre i film som "Fuld af Løgn" og ikke mindst i rollen "Dum og dummere", som er klart en af mine favoritter indenfor komedie.

Men tjek den ud alligevel, den er god. Det var ordene fra mig.
Bruce den almægtige