Erotisk thriller uden thrills

1.0
Ligegyldig og nærmest foruroligende uinteressant thriller med Heather Graham, Joseph Fiennes, Natascha McElhone i de dominerende roller, plus danske Ulrich Thomsen i en mere anonym tilstedeværelse..

En ung karrierekvinde, Alice ( Heather Graham ), falder for den mystiske eventyrer, Adam ( Joseph Fiennes ), og bryder ud af hendes alt for ordinære parforhold med hendes tidligere kæreste, for at forfølge eventyret. Undervejs kommer hun i tvivl om hun mon har valgt rigtig, og om den charmerende unge mand nu er det dejlige væsen, som han udgiver sig for.

Lad det være sagt med det samme: "Killing Me Softly" er en ganske forfærdelig film. Historien er en rodet affære, der ikke engang kan kvalificere sig som ugeroman i et andenrangs kvindemagasin. Figurerne er klichébefægte, navnligt den mystiske Adam, der bliver fortæsket til hudløshed af en uinspirerende Joseph Fiennes. Heather Graham er ikke nogen stor skuespillerinde, og hun passer ikke rigtig ind i rollen som Alice. Hun formår naturligvis at vise sig i hendes evakostume adskillige gange, men er det ikke være at blive lidt trivielt efterhånden. Der er ingen tvivl om at filmen skal sælges som en erotisk thriller, hvor bølgegangen går højt, når Heather Graham og Joseph Fiennes udfolder sig i seksuel aktivitet i løbet af produktionens søvndyssende fremmarch. Men det er ganske enkelt ikke nok til at redde filmens lidt smådumme og latterfremkaldende manuskript. Hvis dette er niveauet for de film, Ulrich Thomsen kan medvirke i, udenfor Danmarks grænser, så bør han nok tænke sig om næste gang, fordi resultatet er vederstyggeligt.

"Killing Me Softy" er ellers instrueret af kinesiske Kaige Chen, der opnåede stor kritikkersucces med "Farvel min Konkubine" fra 1993, men her er han ude hvor han ikke kan bunde. Filmen drukner simpelthen i et ocean af uforståelighed og utroværdig skuespil.

Kan man ikke få nok af Heather Grahams store dådyrøjne, så bør man i stedet se hende i Paul Thomas Andersons fortrinlige "Boogie Nights", eller more sig over hendes fortolkning af en typisk landsbypige med stjernedrømme i "Bowfinger". Der er i alt fald ingen grund til at opstøve "Killing Me Softly", så lad den stå som det makværk det der.
Killing Me Softly