Ikke så vellykket

2.0
Desværre en mislykket film, omend den uden tvivl er lavet med de bedste intentioner. Den minder mere om en hjemmeopgave fra Filmskolen end som en fuldblods biograffilm. Billedsiden er som den eneste ingrediens i filmen i topklasse.

Castingen udgør et af filmens største problemer. Anders W. Berthelsen virker på ingen måde overbevisende som psykopat. Replikkerne er kunstige og utroværdige, og vi kommer aldrig ordentligt ind under huden på de hemmelighedsfulde figurer.

Hovedpersonen er direkte øretæveindbydende med sin utålelige behandling af de velmenende bipersoner. Problemet skal findes på manuskriptplanet - Frederik Paarup leverer uden tvivl en tilforladelig indsats. Men det er fx en gåde, hvordan han med sit usympatiske ugidelige væsen og kronisk bøvede udseende uden problemer scorer skolens lækreste tøs.

Men filmen foregår i det hele taget i en eventyrverden, hvor et slagsmål er en nobel nævekamp, der standser, når den første person ligger ned. I virkelighedens verden havde taberens venner nok trampet vores ven 20-30 gange i hovedet, inden de lod ham gå.

En sammenligning med Bagland ligger ligefor, og der er en verden til forskel. Bagland sender med sit bid og intense realisme hurtigt "Tæl til 100" til tælling.
Tæl til 100