Jack når han er bedst

4.0
Gode gamle Jack Nicholson svigter sq ikke. Jeg har ikke læst bogen, så jeg skal ikke kunne sige om denne film er en god genfortælling på lærredet. Det jeg dog vil sige, er at det Jack leverer i denne film er simpelthen fantastiskt. Selve filmen blev jeg en lille smule skuffet over. Jeg havde hørt mange sige at den skulle være så uhyggelig. Og den er det da på den måde. Den bygger en klam fornemmelse op. En fornemmelse som Jack i høj grad er med til at levere med sit skuespil.

Noget der trækker filmen ned er Shelly Duvall. Jeg tror jeg har set nogle af de tomhovedet blondiner i de første Fredag den 13 film, spille bedre. Og de skulle endda kun være der for at vise bryster, og skrige. Scenen på trappen, hvor Jack først bliver kuk i hovedet bliver desværre en latterlig farse pga hendes patetiske forsøg på at virke bange. Noget andet der er et minus i filmen, er hvor hurtigt det egentlig er ovestået. I lang tid bliver det bygget op, at Jack bliver mere og mere sindsyg. Men når det endelig snapper for ham, og han går amok med en brandøkse, så går der næsten ingen tid før konen og barnet er i sikkerhed igen. Jeg savner lidt nogle rigtigt paniske jagtscener der, hvor man kan blive skræmt fra vid og sans.

Når det er sagt, står man tilbage med en solid film, der klart hører til klassikerne. Den skal ikke afskrives som noget der ikke skulle være lavet, pga af de minus jeg lige har skrevet om. De gør blot at jeg desværre ikke kan give denne film topkarakter. Så de stjerner filmen nu får, er udelukkende pga af Jack Nicholsons fantastiske præstation i denne film. Uden ham, ville denne film slet ikke være noget der var værd at se.
Ondskabens hotel