Mølmanden På Spil

3.0
Advarsel: Spoilers!!!

Journalisten Klein (Gere) mister sin kone, efter et færdselsuheld. Men lige inden sin død omtaler hun et mystisk væsen, som hun så lige inden ulykken. Klein begynder at efterforske sagen og den bringer ham, af uforklarlige veje til en lille amerikansk by, hvor dette mystiske væsen viser sig oftere og oftere.

Instruktør Pellington, der også lavede den foruroligende ”Arlington Road”, står også bag denne okkulte gyserfilm. Historien siges at være bygget på nogle sande begivenheder der fandt sted tilbage i 60’erne, mens filmens historie er rykket frem til nutiden.

Om man kan købe dette, særligt visualiseret som her i filmen, er vel en trossag, men jeg sluger den ikke helt. Det er rigtigt nok at en bro dengang styrtede sammen som man ser til slut i filmen, og at man ikke lige med det samme kunne finde årsagen. Men filmen postulerer til slut, at man aldrig fandt årsagen og det passer ikke, for man fandt den faktisk nogle år efter og det var såmænd metaltræthed i en bærende del af broen.

Så skal man se ”The Mothman Prophecies” vil jeg anbefale at se den som fiktion, og her er den vel egentlig også og alligevel kun gennemsnitlig. Den har en flot mørk billedside med flere gode skud og Gere gør det faktisk godt i hovedrollen, man tror på at han sørger over tabet af sin kone. Historien er intet særligt, men man fascineres ikke desto mindre af det mystiske fænomen og varsel (eller skæbne som andre har påpeget) som ”mølmanden” repræsenterer, uden at vi belemres eller forløses med en egentlig forklaring (alt efter hvad man er til).

Handlingen har også sine uhyggelige momenter, men ikke mange, og er man til historier om det overnaturlige (jeg er normalt), så er det faktisk okay.
The Mothman - Mørkets budbringer