Set før, Set Bedre

3.0
Den hårdkogte C.I.A. Agent, Sands (Johnny Depp), er efter narkokongen Barillo (Willem Dafoe), som har tænkt sig at myrde den Mexicanske præsident (Pedro Armendáriz Jr.), så han selv kan styre Mexico. Sands ønsker ikke at stoppe ham fra at myrde præsidenten, men vil vente til lige efter attentatet, og så dræbe Barillo. Det lyder mærkeligt, men sådan er det.
Men Sands får svært ved selv at klare det, og må søge hjælp hos El Mariachi (Antonio Banderas) og hans to venner. For hvem er bedre til denne dødelige aktion, end manden der allerede er død.
Uheldigvis vil mange El Mariachi til livs, og det gør missionen noget sværere.

Texas drengen Robert Rodriguez har instrueret denne hæmningsløse action krimi. Han var ligeledes manden bag dens to forgængere, ”El Mariachi” og ”Desperado”. Antonio Banderas og Johnny Depp har hovedrollerne, og er sammen med Willem Dafoe og Mickey Rourke lyspunkter i en lidt rodet affære, som kunne have været bedre.
Historien er der ikke meget at skrive hjem om - der er et par vendepunkter, men ikke mere end hvad man kan forvente. Filmen er meget klichefyldt, og det er forholdsvist let at forudsige slutningen. Men det bliver da til nogen små, sjove overraskelser.

At historien ikke rigtigt slår til, gør at filmen må leve på rendyrket action. Det forsøges da også, men uden succes. De hæsblæsende action stunts er dog sjove, og det humoristiske aspekt i filmen trækker op.

Once Upon A Time In Mexico er ikke en actionfilm ud over det sædvanlige. Der er ikke mange overraskelser, og man føler sig ikke specielt underholdt efter filmen. Skuespillet er ellers fremragende, og så er det synd, at filmen ikke er bedre. Læg i øvrigt mærke til det nye stjerneskud i Hollywood, Eva Mendes, i rollen som Ajedrez, hende kommer vi til at se meget mere til fremover. Men det bliver til 3 ud af 6 mulige stjerner til Rodriguez’s seneste action input.
Once Upon a Time in Mexico