gynger stadig

4.0
Vi får i starten af filmen at vide, at den er baseret på virkelige hændelser. Dette kunne godt have været et irritationsmoment, da man tænker, hvordan i alverden producenterne ved, hvad der skete for de mennesker, som forsvandt i havet. Irritationen udebliver dog, da vi snakker om kompetent og tydeligt iscenesat fiktion, som underholder groft, og byder på ægte og uforfalsket spænding, som kun Hollywood kan lave det.

George Clooney beviser endnu engang, at han kan spille alle slags roller med overbevisende resultat. Birollerne er også gode, især John C. Reilly fandt jeg seværdig, mens jeg kunne sagtens have undværet den irriterende Diane Lane med dårlig accent. Filmens første halvdel trækker ned på den samlede indtryk. En præsentation af personerne er uundgåelig, når man skal have sympati for dem og føle med dem, men det bliver gjort for klodset og utroværdigt her. Igen finder jeg dog Reillys historie god og en smule rørende.

Den første halve time er træg, men så sparkes historien i gang, og vi får, hvad vi kom efter. Næsten uudholdelig spænding, pakket hamrende flot ind. De visuelle effekter er fuldkommen troværdige, og man kan kun forbløffes over den indsats, som folkene bag filmen har givet. Også respekt til Wolfgang Petersen for at lave en seværdig spændingsfilm, og får at holde styr på hele filmen. Desuden er musikken fra James Horner også ret god.

Med en anden begyndelse ville filmen have fået 5 stjerner, men den må nu nøjes med 4 stjerner og en stor pil op.