Håber Det Er "Final"!!!

1.0
Den unge Kimberly (Cook) ser i et syn en stor ulykke på motorvejen, og får på den måde reddet nogen af de mennesker hun ellers har set dø. Men kan man flygte fra sin skæbne, eller vil døden blot indhente en senere (som jo selvfølgelig er et tåbeligt spørgsmål, da vi alle skal den vej før eller siden).

Den første film i serien kunne man måske beskylde for, blot at have en smule originalitet i handlingen, selv om det ikke var meget. Men den her stinker af en efterfølger er blot mere af det samme og med en hamrende spinkel handling, der fremstår så lam at selv et børnehavebarn burde kunne forfatte den bedre, mens den totalt er blottet for noget som helst der kunne involvere en som tilskuer (ja, nogle mennesker kan åbenbart fanges af dette lort, uforståeligt nok).

De makabre ulykker, som vores hovedpersoner udsættes for, vælter ned over en som på samlebånd uden nogen form for god opbygning eller omtanke for at det her er noget som man gider se på, det skal bare fyres af så hurtigt, fantasiforladt og ligegyldigt så muligt, for at tjene et par hurtige millioner uden at anstrenge sig. I bedste fald kan man måske grine lidt, men uhyggeligt, spændende eller på anden måde fængende er det absolut ikke.

Cook som spiller hovedrollen, har efterhånden haft en del roller i sådanne dårlige gyserfilm (og en enkelt klassefilm, nemlig Sofia Coppola’s ”The Virgin Suicides”), og jeg ved ikke rigtigt hvorfor de er så vilde med at bruge hende, eller måske ved jeg det alligevel. For at de vælger hende passer nemlig mig perfekt, for selv om hendes spil måske er tvivlsomt, men rollen er også, så ser hun brand godt ud på en helt naturlig måde, som jeg i hvert fald ikke kan stå for og mon ikke det er det der her tæller frem for talent. Jeg ville nu gerne prøve at se hende i en mere seriøs rolle igen, men indtil det måske sker, så kan jeg da glæde mig over, at mens jeg lader mig selv narre til at se den ene efter den anden dårlige amerikanske ungdomsgyser, i håb om at der i det mindste må være en der har lidt mere at byde på, at hun i det mindste er værd og sidde og drømme om på en kold vinterdag (eller en svedig sommerdag?).
Final Destination 2