Ny Gyser Genré

6.0
Gothika er ikke endnu en Psykologisk Gyser Genre. Den bringer helt nye aspekter, helt i stil med nye tendenser indenfor den paranomal tænkning. Der mærkes et angreb, mod den etablerede form for Psykiatri Feks. Berry, som Dr Miranda, har en vis skepis imod overdosering af patienterne. Hun prøver, på sin egen måde, at forstå 'Galskabens Natur'. I første omgang med katastrofale følge for hende selv.
Efter en samtale med en patient, vågner hun op til et mariridt, hvor hun er anklaget for at have myrdet sin egen mand. Spærret inde som patient for psykisk kriminelle kvinder på den klinik , hun før var en lovede psykiatiker. Tilsynladende besat af spøgelset af en lille misbrugt pige, man i første omgang troede havde begået selvmord. Men ved stædigt at tro på egne intuitioner, optrævler hun de virkelige hændelse, hvor hendes mand og den lokale sherifen, i kraft af deres magt positioner har udnyttet forsvarsløse små piger til sexuel misbrug og videooptagelser. Man er bundet til handlingen gennem hele filmen. Et udtænkt mesterværk, der ikke er set siden 'Silence of the Lambs'. Og forhåbent en advarsel til potientielle sexual forbrydere. "I bliver fanget, ligemeget hvordan I prøver at dække sporene efter ugerningen.".
Ideen om, at nogle former for psykiske afvigelse, ikke er en sygdom, men at 'patienten' er en slags budbringer, er dog ikke ny. Visse ældre kulturer anså disse Psykiske forstillinger, som gaver, måske fra de højere magter. Feks Jean dé Arc, der med sine skizofrene forestillinger førte Frankrig gennem mange sejre. Igrunden synd, at vi til stadighed grænser os til de gængse Religioner elller tyr til den videnskabelige tankegang: " Alt der ikke kan ses , eller rekonstrueres findes ikke.
Verden forandrer sig måske en smule på overfladen, men inderst inde er vi stadig simple dyr. Hvis ikke andre underlægge sig samme religion, skal de dø. Og i sidste omgang er det dem med de størte raketter de har ret. Lige nu er det USA, og derfor er det denne samling galninge,der sætter dagsorden.
For at forstå, denne film fuldud, vil jeg anbefale et ophold på en lukket afdeling. Men måske er det bedre bare at se filmen , som et godt stykke underholdnig. Det er dog, stadig svært, at bringe sig selv i en rigtigt sindsyg tilstand. Men har man været der, giver denne film den fuldbyrdige mening
Gothika