Holder ikke....jo, den gør..!

5.0
Simone.
Først og fremmest er jeg ligeledes imponeret over at du så hurtigt skaffer filmen.
(Jeg har ledt efter den flere gange…uden held)
Anyway, at filmen ikke faldt i den smag, er jeg ikke specielt overrasket over, men det er for tynd en argumentation blot at sige, at du finder den useriøs. Filmen stiller nogle ret så relevante spørgsmål omkring Jesus, som man om nødvendigvis må forholde sig til, hvis emnet skal behandles på en ordentlig måde.
”Den er tydeligvis lavet af en der ikke tror på sandhederne i evangelierne” skriver du.
Undskyld, hvilken sandhed. Sandheden kan evangelierne jo ikke blive enige om. De er meget modsætningsfyldte på en langt række temmelig afgørende områder. Problemet er selvfølgelig, at de forfattere (som man rent faktisk ikke ved hvem er, med undtagelse af Paulus) bag evangelierne ikke selv har oplevet det de skriver om, men sætter deres lid til forskellige kilder. Og så er de skrevet, selv det tidligste af dem, længe efter Jesus korsfæstelse.
”Vi kan næsten intet vide om Jesu liv og personlighed, fordi de tidlige, kristne kilder ikke viser interesse for nogen af delene” skrev Rudolf Bultmann engang. Og det er dette faktum, tror jeg, der får folk som Nikos Kazantzakis (manden bag romanen filmen bygger over) til at forfatte bøger som ”The last temptation of Christ”. Han afprøver forskellige teorier om Jesus liv for netop at komme de mange meningsforstyrrelser til livs og finde ind til kernen af Kristendommen.

Det havde klædt dit indslag om filmen, og din videre korrespondance med Sandmand, hvis du havde forholdt dig til filmens kontroversielle temaer ud fra dit eget syn på sagen.
The Last Temptation of Christ