Solidt håndværk.

4.0
Et klassisk retssalsdrama, som vi kender dem, og endnu en filmatisering af John Grisham´s mange retssalsdramaer. Herlige Gene Hackman spiller en selvsikker bisse af en forsvarsadvokat, der skal forsvare en sagsøgt våbenfabrikant, og styrer med hård hånd trådene ude i kulissen.

Dustin Hoffman, har rollen som den noget anonyme anklager, der skal forsøge at vinde sagen for en enke, der mistede sin mand i en skudepisode, hvor mordvåbenet var produceret af den sagsøgte våbenfabrikant.

John Cusack bliver udvalgt til at være nævningekandidat men har skumle planer om, at svindle sig til millioner sammen med kæresten, Rachel Wesiz. Dramaet er sat.

Som sagt et klassisk retssalsdrama som ikke bliver helt så spændende, som det lægger op til. En af grundene kunne være, at man ikke ser nok scener, hvor Jonh Cusack forsøger på at manipulere sine mednævninge. Og dem man ser, virker for konstruerede. Her kunne man sagtens har opbygget den spænding filmen mangler, i stedet for al den udenoms action. Derudover fandt jeg udvælgelsen af nævningene lidt for utroværdige.

Præstationerne er solide, hvor det som oftest er skurken der stjæler billedet, her i skikkelse af Gene Hackman. Filmisk set er håndværket kompetent i orden, og solidt styret af instruktøren Gary Fleder.

To Kill a Mockingbird regnes stadig for en af de allerbedste retsalsdramaer, der er produceret til dato. Har du ikke set den så lej den i dag.
Juryen