Bruce Den Ikke Så Mægtige

2.0
Den ellers sympatiske Bruce (Carrey) føler sig ofte så uheldig, at han brokker sig over den høje herren selv (Freeman). Det bliver Gud så træt at, at han giver ham kræfter til at prøve hvordan det er at skulle køre verdenen.

Ideen til filmen er egentlig ganske sjov, men man har en slem mistanke om hvordan det hele kommer til at forløbe, inden man ser filmen og det holder desværre stik. Der er sjove momenter og enkelte skægge indfald, og Carrey er et gudbenådet komisk talent. Men her kører han mest på rutinen, dog en smule mere afdæmpet end ofte set, i en komedie som forudsigeligt nok ender som moralsk fortælling og i en kedelig omgang sentimental sludder til slut.

Den kunne med en smule mere mandshjerte af folkene bag, have haft langt mere at byde på, hvis man havde udnyttet ideen bedre, mere groft og provokerende, og man kunne endda havde fået et par enkelte dybere tanker med. Okay, det har ikke været hensigten, de har valgt at holde på det sikre, hvor ingen fornærmes (medmindre man er meget sart). Desværre er det bare ikke særligt sjovt, når det så minder om så mange andre Hollywood produktioner, og det bliver så forudsigeligt og sukret.

Så to stjerner herfra, de går til Carrey, som i et par scener viser noget af det han kan.
Bruce den almægtige