I det store hele

1.0
I det store hele, så fatter jeg da det meste, men der skal nok være mange, som fanger flere detaljer end mig. Folk der er meget inde i psykologiens verden, skulle jeg mene. F.ek.s er der metaforer, såsom at ild repræsenterer hovedpersonens vrede. Filmen er tricky fordi den udspiller sig inde i hovedet på en mand, som har slået sin kone ihjel, men viser os forskellige sider af historien, da han har flere identiteter i sin skizofrene hjerne. Anmeldere der mener, at den ikke kan forstås, har skrevet det samme om Donnie Darko, hvilket synes dumt i mine ører.
At hele denne diskussion kom til at dreje sig om Lost Highway var ikke meningen, men jeg synes det er for scary, at der f.eks. er nogen som mener, at hvis man synes, at en overdrevet kliché-under bæltestedet-film som Legally Blonde 2 stinker og nærmest snakker ned til folk (til trods for at det er en underholdningsfilm), at så er det fordi man ikke har forstået den, mens en film som Lost Highway bliver omtalt som en skodfilm. Ja så er det sgu et skræmmende land vi bor i. Det svarer jo til, at jeg indenfor bøgernes verden siger: "Fatter I ikke det geniale ved "Orla Frøsnapper" og derefter udtaler "Forbandede ungdom" (Catcher in the rye) er en lortebog, fordi jeg ikke forstod den. (Selvom Orla Frøsnapper var nu en fed bog. Griner).
Hvad er det der gør, at når man bare skal bruge hjernen det mindste under en film, så står mange af?? Personligt vil jeg hellere se en film som f.eks. Donnie Darko, som vækker min nysgerrighed, fremfor en film om en dum blondine i lyserødt tøj, som fortsætter med at være dum hele filmen og alligevel i sidste ende får hele kongressen til at danse af glæde. Det er bare underholdning, men det kan sgu blive for dumt, og det er bare MIN mening. Man kan sagtens se underholdningsfilm uden at det bliver for dumt. Ville personligt f.eks.hellere se Seven, fremfor en film som denne, hvor man kan forudsige handlingen igennem hele filmen. Piger der så denne film burde grine af den og tænke: "fuck hvor er hun dum", fremfor (skræmmende) at identificere sig med hende.
Blondinens hævn 2