- Indbegrebet af mainstream -

2.0
To universitetslærere (Duchovny, Jones) undersøger en nedfalden meteor, der ved nærmere eftersyn viser sig at indeholde encellet materiale, der formerer sig i en udsædvanlig hast. Snart er fanden løs, og Arizona må nu lægge jord til en løbsk kamp mod en lang række rumvæsener i alle former og farver.

Useriøs og ligegyldig science fiction-komedie der hverken formår at være særlig sjov eller underholdende. Filmens rolleliste byder på mange kendte navne, men lige lidt nytter det, når skuespillet forbliver anonymt hele filmen igennem. Værst er dog ”American Pie”-klovnen Sean William Scott, der giver en tåkrummende, særdeles umorsom og helt igennem forfærdelig præstation som filmens (ja, gæt engang) dumrian.

”Evolution” skal igennem evolutionen på lidt over halvanden time, og det kan den end ikke i underholdningens navn lade sit publikum være tjent med. Nok er filmen en underholdningsfilm – bare ikke særlig underholdende. Der er i det hele taget ikke meget at komme efter her. Den radmagre handling er udstoppet med en dynge visuelle effekter, der måske nok er vellavet men intet andet end kompenserende nipsgenstande i en hamrende useriøs og overfladisk produktion, hvor man tilmed skal kigge langt efter et godt grin.
Evolution