In The Army Now

2.0
De udstationerede amerikanske soldater i Tyskland keder sig, og får tiden til at gå med stoffer, druk, hor og tyverier. Imens er den kolde krig ved at nå til vejs ende.

Satirisk og tiltrængt amerikansk parodi af de ellers ofte egne glorificerede soldater. Desværre er det som om filmen ikke rigtigt kan finde det spor den skal gøre i. Skal den være en rendyrket uskyldig komedie, som den indeholder en anelse af, men ikke meget. En gang sort og umoralsk humor, eller et rent sarkastisk drama der bruger galgenhumor til at komme med kritik af egne rækker.

Det er som om den aldrig rigtigt bliver til nogen af delene, og det lykkes den heller ikke at blive det hele på en gang, i hvad der så kunne være blevet betegnet som en omgang vellykket væltet lokum.

Historien er løst fortalt, men fungerer nogenlunde og man fatter ind imellem interesse for den og finder filmen god, mens den i andre perioder blot er trist og ikke har nok at byde på.

Det bedste er skuespillet, anført af en som så ofte før, velspillende og sympatisk Phoenix i rollen som forelsket pusher og tyvagtig lad soldat. Hans rolle er både nuanceret og ægte.

Filmen skulle oprindeligt have haft premiere i år 2001, men blev udskudt på grund af den nye Golfkrig, da man ikke turde sende en film på markedet der gjorde grin med amerikanske soldater, samtidig med at landet var i krig. I bund og grund er det vel forståeligt nok, selv om tanken kan forekomme hyklerisk.
Buffalo Soldiers