Woo på stand by!

3.0
Ben Affleck (Michael) er computeringeniør, og dette job kræver, at man får slettet sin hukommelse når jobbet er udført. Lønnen er god. Meningen var, at Michael skulle få 92 millioner dollars men i stedet giver han afkald på dem? Michael sender et kuvert med 20 ting til sig selv, men han ved det ikke?

Historien er komplet overflødig, men filmen prøver selvfølgelig at bilde os ind, at her er der tale om en dybdegående film. Uanset hvad Ben Affleck trækker ud fra kuverten, er det ikke nok til at redde filmens store plothuller.

John Woos stilfulde brug er slowmotion effekter i hans tidligere film, så må man sandelig sige, at han er løbet fuldstændig tør for opfindsomme actionsekvenser. Men hans klassiske due-symbolik har han valgt at bruge igen, men dog uden betydning i ”Paycheck”. Den symboliserer nok hans nedtur ligefor tiden, som startede med krigsfilmen ”Windtalkers”. ”Paycheck” er fint lavet, men langt langt fra Woos normale standard. John Woo elsker en god biljagt, men den fungerer heller ikke godt nok i ”Paycheck”. Biljagten er for kort og slet ikke så medrivende som den for eksempel i ”Bad Boys 2”. Men ikke engang Woos og Wachowski brødrenes magi tilsammen kan hamle op med Bays måske filmhistoriens bedste biljagt.

Hvad der angår underholdningsniveauet, så er den nogenlunde underholdende, men der var faktisk flere perioder, hvor jeg kedede mig en anelse, selv under de actionscener. Måske fordi at de ikke er særlige opfindsomme og man fornemmer, at man har set det hele før, og endda bedre.

Jeg havde store forventninger til at se Woo tilbage, hvor han hører til. Nemlig på toppen af actionfilm. Efter hans store skuffelse med ”Windtalkers”, var jeg overbevist om, at hans næste projekt ville føre ham på toppen igen. Men jeg tog fejl. Jeg er begyndt at tvivle, om han nu er i stand til at lave flere gode og opfindsomme actionfilm? Det vil tiden vise.

Vores hovedrolle Ben passer vel fint ind i sådanne roller. Det er nok ikke den mest krævende rolle, men han gør det fint alligevel. Uma Thurman er også et fint bud til denne slags film.

For at runde de hele af, så er filmen en kæmpe skuffelse. Det bliver desværre ikke mere end 3 stjerner. Håber Woo har mere i hans kuvert næste gang. Woo er uden tvivl en klasse action instruktør, og jeg håber vi kommer til at opleve den gamle Woo i fremtiden.
Paycheck