- Femme Banale -

3.0
Kvindelig juveltyv (Romijn-Stamos) forråder sine medsammensvorne og stikker af med byttet. De har imidlertid ikke tænkt sig at lade hende slippe helskindet fra det, og efter 7 års hævntørst kan de endelig ånde hende i nakken.

”Femme Fatale” er seneste skud på stammen fra Brian De Palmas hånd, og endnu engang er det thriller-genren han har kastet sig over. Vel nok mere krimi end thriller i denne omgang, da filmen som thriller er mangelfuld – særligt spændende er det i hvert fald ikke.

Men hvad har denne pseudo-thriller så at byde på? Ikke forfærdeligt meget desværre. Filmen er en luftig digression, der hverken bærer præg af et særligt medrivende eller interessant plot. En lettere kedelig spionroman-historie peppet lidt op med en stilsikker og virtuos instruktion. Det er solidt håndværk fra De Palma, men intet der kan komme filmens flade karakter til undsætning.

Det eneste der redder filmen et par point er en ganske veldrejet og positivt overraskende slutning, som tiltrængt styrker filmen i sidste ende. Det råder desværre bare ikke bod på den mathed filmen ellers besidder, og set fra en De Palma-fans synspunkt er dette desværre en fæl fadæse fra hans side.
Femme Fatale