Fantastisk

5.0
Jeg er ikke synderlig troende, i den forstand at jeg anser Jesus som et menneske der var Guds søn, en Messias, en konge - og hvad han ellers skal forestille at være. Men, jeg kender historien - man har jo fået den ind med skeer til man hver påske næsten brækker sig. Så det var noget modvilligt jeg lod min mor trække mig ind til den her.

Jeg sagde ja tak, og tænkte - jeg vælger at gå ind, med indstillingen at dette er en tænkværdig underholdningsfilm - for eksempel som Gladiatior, eller andre film der omhandler menneskers svig, krige og forhold.

Jeg var overvældet - helt ærlig - jeg tudede tre gange. DET har jeg godt nok aldrig gjort over en bibel-historie. Men ikke så meget det, jeg synes, som ganske almindelig dødelig, at den er filmet utrolig flot. Den er også så blodig som jeg var blevet advaret om, men det VAR jo sådan dengang. Den var realistisk, flot, følsom og ret fantastisk.

Men - jeg gik ikke glad ud af biografen med indstillingen at livet er lyst og let....men tænkte lidt over mennesker - og at det svig og de synder Jesus skal forestille at have lidt for og bødet for. De foregår jo stadig, daglig - venner der svigter, familje der ødelægger, folk der via ignorans sætter frygtelige ting igang - har vi lært nogetsomhelst? Åh ja - en film man bliver lidt eftertænksom. Men - kort og godt - jeg synes bare den var fantastisk!
The Passion of the Christ