Middelmådig...

3.0
Der har været stor debat omkring denne film - en debat jeg slet ikke forstår.
Mel Gibson vælger at fortælle en historie om Jesu lidelse med verdens mest kendte historiske dokument som kilde - nemlig Biblen.

Når man læser evangelierne igennem, gives der ikke megen detalje omkring Jesu lidelse. Og Mel Gibson vælger at udpensle denne meget filmisk og splatter-agtig, hvilket slet ikke giver filmen den subtilitet som den efter min mening burde have.
Da jeg sad i biografsalen og ser den meget omtalte piskescene, føler jeg virkelig Jesu smerte - men mere på en kvalmende måde.

Man må sige at selvom Mel Gibson er lidt af en religiøs fanatiker, ved han hvad der skal til for at lave en Blockbuster. Hans fuldstændig mislykkedes forsøg på at indskrive djælven i manuskriptet, er både pinlig og meget påskrevet, men giver filmen en Star Wars fornemmelse - for når der en god hovedperson skal der også være en ond! Og hans evne til at levere samtlige symboler på et sølvfad er imponerende men gør samtidig filmen til et kedeligt bekendskab for os der gerne vil udfordres når vi går i biografen.

Alt i alt, må jeg konkludere at Passion Of The Christ er en (meget) explicit skildring af Jesu lidelse for det jævne publikum. Se den for at blive provokeret, men forvent ikke den store intelektuelle udfordring.
The Passion of the Christ