Bare endnu en mening...

4.0
Desværre ER der forskel på The Matrix og Reloaded, Revolutions...men desværre er måske det forkerte ord. For først og fremmest må man spørge sig selv hvor selve forskellen egentlig ligger, og DEREFTER hvorvidt den er et minus eller ej. Den første film var og er stadig et enestående mesterværk, som jeg ka fornemme der er en fremstående enighed for herinde. Den ku sagtens ha stået alene den dag idag. Ingen tvivl, ingen umættelig trang til at opklare filmens få løse ender, der egentlig virkede som afdrejninger til videretænkning af filmens plot fremfor et manuskript der ikke syntes færdigskrevet. Ingen forventede den. Ingen havde håb der skulle tilfredstilles første gang de blev konfronteret med den. Og det gangede dens originalitet op til en succes i utænkelige højder.

Så skete der igen noget ingen havde ventet. Men denne gang var noget anderledes. Rygtet om The Matrix Reloaded blev med bragende reklamekampagne ført ud gennem medierne, og forventningerne steg naturligvis til Pluto eller hva faen den yderste planet nu hedder.

Problemet er bare at det perfekte ikke kan gøres bedre og da slet ikke med en opfølger. Folk burde ikke sidde og stille den første film op med de to efterfølgere og veje og måle og gøre ved. Efterfølgernes formål er ikke at slå den første men blot at fortælle historien færdig.

Wachowski-brødrene har gjort især Revolutions til en film med mange flere budskaber og paraleller end forventet. De kommer bare mere kryptisk til udtryk og gir derfor den filosofiske del af filmen et anderledes "look" end den førstes. Man burde næsten se på den som en helt anden genre og ikke forvente en nærmest genindspilning af den første film.

Når jeg scroller lidt op og kigger på mit oplæg ka jeg se at jeg vist ik helt fik sagt hva jeg mente, men det går nok...i bund og grund synes jeg sådan set bare The Matrix Revolutions en virkelig flot film, der næsten har lige så meget dybde som den første hvis bare man ønsker at finde den. Gør man ikk, er det på ingen måde underligt man synes den er dårlig - Den bærer jo hele filmens plot...Modsætninger og deres afhængighed i form ligninger er bare en af de fede tanker filmen har - Præcis hva man ser herinde...
The Matrix Revolutions