- Summen delt med realiteten -

3.0
Ung analytiker (Affleck) hentes ind som rådgiver for CIA, da Rusland får et uventet præsidentskifte og en mere aggressiv politik nu føres fra den kant. Hos den amerikanske regering vækkes yderligere bekymringer, da en a-bombe pludselig er efterlyst, og fjendtlig stemning opstår atter mellem de to stormagter.

Buldrende og meget højrøstet thriller, der spiller på frygten for en atomkrig i den moderne verden. Et tema der måske nok er gruopvækkende og oppe i tiden men også set mange gange før. Dermed dog ikke sagt at temaet er udtjent – tværtimod, filmen her er en film, der gerne vil tages meget seriøst. Men det er desværre nok også derfor, den får svært ved at gå rent hjem. ”The Sum Of All Fears” formår nemlig ikke at efterlade sit publikum oprevet, og den bliver aldrig helt så skræmmende, som den varsler.

Men der prøves – ingen tvivl om det. Der er øjeblikke, hvor spændingen er god, og hvor plottet udnyttes godt. Alligevel havde denne her nok fungeret bedst som rendyrket underholdning, for summen af verdens frygt er en bid alt for stor i denne omgang.
The Sum of all Fears