Interessant diskussion...

4.0
Jeg har læst diverse indlæg igennem om "Last Temptation..", og jeg må indrømme, som noget nyt for Scope er dette rent faktisk blevet en interessant og dybdegående diskussion, hvor folk har givet deres holdning tilkende på en mere intelligent måde (Jesper Steen og Simone bl.a.) end det tidligere er set på denne film-debat-side - dog er der stadig den vedholdende irriterende Sandman...

Jeg har altid selv haft svært ved at bedømme denne film, og finde ud af hvorvidt jeg egentlig kan lide den eller ej. Jeg har efterhånden set den et par gange, og jeg må sige at hver gang er det ikke blevet lettere for mig! Jesus-emnet er selvfølgelig et emne man skal gå varsomt tilværks med, og jeg må sige at Scorsese formår, efter min mening, at være så tro mod myten taget i betragting af, hvor meget han er på tværs(!). Historien kender alle der har set filmen, så det skal jeg ikke friske op - men den er bestemt en kontroversiel opfattelse eller videredigtning af den originale historie. Scorsese sætter et af sine personlige og modige præg på historien ved at caste Willem Dafoe i rollen som Jesus og David Bowie som Pontius Pilatus, i og med at det vel er det fjerneste udseende på disse karakterer som man (jeg i hvert fald) kunne forestille sig. Han lader også Peter Gabriel stå for musikken, der iøvrigt er enormt god, men ikke det oplagte valg af komponist.

Når dette er sagt, kommer min tvivl frem da jeg synes det er en god historie (tro eller ikke-tro), der bestemt fortjener opmærksomhed. Den bliver måske en anelse langsommelig i passager, hvilket er udnødvendigt, men typisk Scorsese og Schrader (to som jeg iøvrigt er stor fan af). Genialiteten synes jeg dog mangler da det er en filmatisering af en bog, hvori hele kontroversen og den gode historie er i, men det er da nævnværdigt at den er godt "adapted" og bestemt ikke et "kiks" som "Gangs Of New York" måske var.
The Last Temptation of Christ