- Dørmandens vise -

4.0
Nytænkende dansk drama baseret på den autentiske episode for få år siden, hvor det lykkedes en ung mand (Coster-Waldau) at bortføre sin afdøde far (Oscarsson) fra hospitalet og derefter køre en tur med ham på motorcykel gennem det indre København.

Dette er dansk drama, der har noget på hjerte og en historie at fortælle. Med udgangspunkt i en mildt sagt pudsig hændelse er der her skrevet en vedkommende og menneskekærlig historie, der tager fat på familien Danmarks afsondrede personager.

”Manden Bag Døren” er en dejlig skæv fortælling, der lever og ånder for den abnorme del af hverdagslivet. Den fortæller sin historie godt og bestemt ikke uden en vis humoristisk charme. Endvidere spændende instrueret med mange vellykkede fotograferinger.

Nicolai Coster-Waldau spiller hovedrollen med bravur og formår at give sin karakter både dybde og underfundighed, men også gamle Per Oscarsson er en fryd at opleve som den fordrukne og senile far.

En bittersød bid af det tunge men dog aldrig tyngende liv. Absolut en af de mere interessante danske film for øjeblikket, der ikke bør ignoreres.
Manden bag døren