Starten på en prægtig karriere

5.0
Alfred Hitchcocks første rigtig store thriller er en noget overset fortælling om to mennesker, der mødes under ekstreme omstændigheder.
Robert Donat (der faktisk kun havde to store roller, hvoraf den i "Farvel, Mr. Chips" er den ene, og den i "De 39 trin" er den anden) er både morsom og handlekraftig. Han bliver hurtigt jagtet af en kæde af spioner, der anklager ham for mord. Senere møder han Madeleine Carroll, og selvom de til at begynde med intet vil med hinanden at gøre, ender de i samme suppedas.
Foruden al den Hitchcockske suspensestemning byder filmen på for tiden ret så vovet erotik. Mest huskværdig er scenen, hvor Carroll må tage strømpebukserne af, mens hun af håndjern er lænket til Donat. Scenen er fortalt med et glimt i øjet, så den aldrig bliver sjofel (igen skal man tage tiden i betragtning).

Der er både spænding og humor, og man kan for alvor mærke Hitchcocks sublime sans for suspense. Det er ikke mesterens bedste film, men den kan på alle måder anbefales til fans af den engelske instruktør.
De 39 trin