Til Sidste Mand

5.0
En deling engelske soldater må holde stand imod, en i antal mangedobbelt overlegen stamme af Zulukrigere.

Fængende, nervepirrende og meget realistisk skildring af et slag som virkelig har fundet sted, selv om enkelte af de historiske personer ikke altid er afbildet helt sandfærdigt (men vis mig en film hvor de er?).

Personskildringen er nuanceret og ægte, og selv om det er englænderne der her fremstilles som helte, som gives der også et sammensat og menneskeligt billede af Zuluerne som et stolt folk der kæmper for deres ret, de fremstilles ikke ensidigt som skurke og primitive krigere, og det gør filmen endnu mere ægte og vedkommende, da der så ikke længere blot er tale om ren krigsunderholdning, hvor alle hvide er gode og alle sorte onde.

De flotte kampscener er mange og lange, men de bliver aldrig kedelige, da historien får sin tilskuer så godt med, at man næsten kan føle hvordan det må have været, at stå i en totalt håbløs situation, hvor man forventer at dø.

Så vil man se en fortælling om en dramatisk begivenhed, som fortælles så man tror på den, kan føle den og lever med, så er “Zulu” med sin simple handling et rigtigt godt bud.

Der er mange rigtig gode skuespilspræstationer, men ingen nævnt og derfor ingen glemt.

Efterfølges af “Zulu Dawn”.
Zulu