En Ualmindelig Stor Historie

6.0
Moses (Heston) der som baby blev fundet på Nilen af Faraos datter og opdraget som egypter, er udvalgt af Gud til at føre jøderne ud af Egyptens slavebånd og til det forjættede land.

Monumental og storslået bibelsk filmatisering, med fremragende skuespillere i gode roller, og som man overraskende nok i forhold til filmens tema og størrelse, faktisk godt kan leve sig ind i og forholde sig til, og det gør at man gider følge dem og deres historie.

Heston er et udmærket valg til hovedrollen, men et endnu bedre valg er Brynner som Ramses, han gør det virkelig godt.

Ellers må jeg sige at det på alle måder er en særdeles flot og meget seværdig film, fyldt med fantastisk effekter (for sin tid, men stadig ganske gode), fantastisk kameraarbejde, fejende flot musik af Elmer Bernstein. Der er flere blændende og grandiose scenerier og en fængende historie, og emnet taget i betragtning, synes jeg det passer utroligt godt til en bibelsk historie af denne art, at blive gjort så imponerende og overvældende stor.

Så religiøs eller ej, det er en god historie om at finde sin skæbne og det ansvar der følger med, og jeg må indrømme at alt bare lader til at stemme i denne film, fyldt med store følelser (og massere af patos), god spænding og medmenneskelige holdninger. Den har det hele og lidt til.
De ti bud