Kolossen På Lerfødder

3.0
Cleopatra (Taylor) bliver med kvindelist og intriger enevældig i Egypten, ved at forføre den gifte Caesar (Harrison) og føde hans barn. Siden bliver hun også skyldig i, at det mægtige Romerrige går i krig med sig selv, da hun indleder en affære med den ene af Caesars efterfølgere, Marc Antony (Burton) og gør ham en smule for ambitiøs.

Mammutagtig og opulent mastodontfilm på 4 timer, med en billedside næppe set meget mere imponerende i en biograffilm nogensinde før.

Med en pris på 40 millioner dollars, må titlen som alle tiders verdens dyreste film absolut tilhøre denne her (set i forhold til hvornår den er lavet).

Det er en stor storfilm, men også en tung kolos på lerfødder. Den er for lang og ligegyldig i store perioder, og selv om skuespillerne gør det godt, så mangler der noget i den enorme historie, og et par af kampscenerne kan forekomme en lille anelse dilettantisk.

Men vildt flot og meget imponerende lavet på mange måder, med kostumer og kulisser i særklasse.

Det er lidt morsomt at tænke på, at da man begyndte at planlægge endnu en version af ”Cleopatra” var tankerne, at lave en hurtigt produceret billig film for at tjene hurtige penge, men projektet tog en anden retning og blev en af de mest omfattende og største produktioner nogensinde.
Cleopatra