Jamen dog

5.0
Jeg så denne film i biffen og genså den i forgårs på dvd.

Jeg må indrømme, at jeg blev positivt overrasket. (Første gang selvfølgelig)

Jeg synes Tobe Hoopers originale klassiker var en banebrydende perle, som havde fortjent mere anerkendelse end bare at blive forbudt i flere lande. Det geniale ved den gamle udgave var, at der næsten ingen blod eller "gore" var i filmen og det meste var overladt til fantasien. Alligevel hørte man historier om, at folk nærmest kastede op inde i biografen. Der har åbenbart været tale om det samme massehysteri, som får folk til at grine af Finn Nørbygårds vitser.

Filmisk vil denne nye udgave højst sandsynligt ikke blive husket som en klassiker. På underholdningssiden må jeg dog indrømme, at jeg blev overrasket. Jeg var MEGET skeptisk overfor hvorfor vi nu pludselig skulle påduttes en ny udgave af denne klassiker, men blev faktisk positivt overrasket.

Filmen følger ikke den gamle slavisk og der er lavet en del ændringer undervejs scenemæssigt, selvom historien i store træk er den samme. Derudover er filmen visuelt flot og stemningen er meget dyster og til tider nærmest uudholdelig. Hvilket er et plus for en horror film.
Den største ændring er nok, at der er mere visuel vold i denne udgave.

I modsætning til så mange andre nyere gyser/horror film er skuespillet faktisk heller ikke værst, selvom vi mest har med en ung "cast" at gøre. (Jeg må dog give Don ret i, at instruktøren har været MEGET glad for at zoome ind på Jessica Biels (fra tv-serien "den syvende himmel") attributter (og numse), men hvad. Når nu vi her på Scope alligevel bliver overdynget af teenage tøser og deres meninger om diverse mandelige skuespillere, så vil jeg da være den første til at indrømme, at jeg IKKE kiggede væk.
R.Lee Ermey ses også i en af hans bedste roller siden "Full Metal Jacket".

Alt i alt en positiv oplevelse i denne tid, hvor vi stadig ikke helt er kommet ud af "Scream ungdomsslasher genren" til trods for nogle gode asiatiske horror film, som prøver på at ændre trenden.

Så er det endda Michael Bay der har produceret. Hvad kan jeg sige? Det kunne være han skulle holde sig til det fremfor at instruere. Han kunne ihvertfald lære lidt om temposkift og stemning af sin her debutterende musikvideo-instruktør kollega, Marcus Nispel.

PS: Til Thomas Nielsen og Don: Tak til jer BEGGE to for nogle gode indlæg.
Texas Chainsaw Massacre