Dejlig fantasyfilm

4.0
Før Peter Jackson besluttede sig for at filmatisere Ringenes Herre-trilogien, var filmmediet ringe besat mht. fantasy. Mange var decideret dårlige, og jeg kan nævne "The Sword and the Sorcerer" og "Red Sonja" som ærkeeksempler på dette. Men der var dog enkelte, der skilte sig ud i kraft af nogle instruktører og manuskriptforfattere, som rent faktisk tog fantasy-genren alvorligt.

En af disse må siges at være Ron Howard, der står bag "Willow", denne udmærkede film af en lille perle. Selvom effekterne er håbløst uddaterede, og historien er tydeligt inspireret af Tolkiens RH-bøger, er der faktisk tale om noget af det ypperste film-fantasy kunne byde på (præ Jacksons RH-filmatisering). "Labyrinth" og til dels "Den uendelige historie" er vel de film, der kommer tættest på. Det gode ved "Willow" er, at dens historie og budskab om den lille mand, der overvinder store farer, til alle tider er aktuel. Det giver filmen et sympatisk budskab, og man er i godt selskab hos Willow og hans venner.
Budskabet er dog ligeledes filmens svaghed, da Ringenes Herre blandt andet behandler samme tema - dog med hobbitter i stedet for dværge.

Dette afholder mig fra at give filmen mere end fire stjerner, hvilket er synd, da den ellers tilfører en svag filmgenre lidt kunstigt åndedræt. Det er godt, at Howard og George Lucas forsøgte at bane vejen for genren, men met store gennembrud måtte dog vente til Jackson kom på banen. Det er dog en helt anden historie.
Willow