Eventyr når det er bedst

6.0
Ron Howard har bragt os mange hæderlige film med Oscar-materiale malet henover. Han har dog også undervejs lavet nogle udmærket underholdningsfilm. Dette er nok den bedste!

Willow er en af de få eventyr film som har det hele. Det vil sige hvad man forbinder med eventyr: Helte der er gode med et sværd, trolddom, drager, en ond heks og småfolk med hjertet på det rette sted, som beviser at selv det mindste menneske kan fordandre verden. (Bare rolig Thomas, jeg skal nok lade være med at inddrage LOTR. Det er dit job :o) )

Val Kilmer er den helt rigtige til rollen som den ikke altid lige gode helt. Warwick Davis ses her i sit livs rolle med tanke på, at han ellers mest er kendt for sin rolle som den lille blodtørstige "Leprechaun" (På dansk sjovt nok "Dværgtroldens hævn").

Derudover mødte Val Kilmer sin kone, Joanne Whalley (før denne film nok mest kendt for sin rolle som sygeplejerske i tv-serien "Den syngende detektiv") under optagelserne til denne film og de har senere hen også medvirket sammen i film som f.eks. "Kill me". En lille men udmærket thriller.

Dette er en af de bedste eventyr film set i mange år. Nu er der selvfølgelig heller ikke lavet så mange af netop denne type, men alligevel. Det er nu heller ikke så underligt, at den er så vellykket, når en fyr som George Lucas har haft en finger med i spillet.

(Til Thomas: Pheeew nåede det og har stadig overladt den dybdegående analyse af historien til dig. (Griner). Der er nu stadig mange af de ældre film her på Scope, som man ikke kan komme til at anmelde. Sad f.eks. forleden og kiggede på anmeldelserne af Mystic River og fandt ud af, hvor mange af Sean Penns film der ikke eksisterer herinde. Hvad med f.eks. Bad Boys (16 år og dødsfjender)? Den er da kommet på dvd via on-air video. "For tæt på" (At close range) hvor Christopher Walken også medvirker som Sean Penns morderiske far og sidst men ikke mindst: "State of grace" (Nattens engle) som er en af mine yndlingsfilm (indenfor gangster genren, hvis man da kan kalde den for en gangsterfilm). Med en rolleliste som inkluderer Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John Turturro og Robin Wright (der efter denne film blev til mrs.Penn), ja så burde den være at finde her.
Willow