uforglemmeligt mesterværk!

6.0
Jeg ved godt jeg måske har råbt lige lovlig meget op over denne film, det må I undskylde, men jeg så den igen i dag og jeg kan ikke andet end at bøje mig i støvet for denne perle af en film! Uden tvivl en af mine alltimefavorites! Den er muligvis blandt de bedste af alle krigsfilm og kommer snildt op på siden af Saving Private Ryan og lader film som BHD, Windtalkers og We were Soldeiers meget tilbage at ønske, mens Apocalypse Now og Deerhunter nok er en tak bedre (værre), og de er de bedste krigsfilm efter min mening. "Platoon" minder muligvis ikke meget om Saving, der er et rent og skært blodbad, men "Platoon" er en utrolig, barsk og menneskelig skildring af krigen i Vietnam og det der sker med mennesker når de sendes i krig... og det første offer er, som det bliver sagt flere gang i filmen, uskylden!

Platoon er ingen voldsom og skydegal krigsfilm, langt fra! Der er et par scener med bomber, kugler og M16 vs. AK47, men det er stensikkert ikke her tyngden ligger! Den menneskelige faktor er klart den vigtigste og skuespillet gør sit for at gøre Platoon til en mindeværdig film! Personligt har jeg det sådan at hver gang jeg ser den færdig kan jeg starte den op på ny! Den er simpelthen fantastisk!

Den utrolige stemning af den klaustrofobiske jungle og håbløsheden omkring soldaterne og isærdeleshed Charlies oplevelser er så utrolig og overgår endda Saving Private... og sådan set også Deerhunter! Scener som Charlies hjemrejse er den ubarmhjertlige sandhed, hvor man de hjemvendte soldater indser at livet aldrig vil blive det samme, og det er følelsesmæssigt hårde sager (Forest Gump virkede ikke påvirket, men han er jo også usædvanlig rå!)... Flere af sådanne scener byder filmen på og har man ikke oplevet det endnu er man nødt til at sætte 2 timer af før eller senere.... helst så hurtigt som muligt og er man krigsliderlig, altså en vaskeægte Bush-type, skal denne film nok ændre ens synspunkter!!!

Jeg kunne blive ved med at lovprise denne uforglemmelige film, men ordene slår bare ikke til! Jeg bliver aldrig træt af denne film og hver evig eneste gang jeg har 2 timer at slå ihjel sætter jeg "Platoon" på... Glæder mig sådan til sommerferien, så skal filmen ses dagligt!!!! helt sikkert! Det ødelægger muligvis ferien men pokker ta' ferien når man kan blive beriget af en film som denne!!!! mesterværk uden sidestykke...
Platoon