Gone In No Seconds!

6.0
Stanley(Hugh) er en computerhacher, hvor han tilbragte 2 år i fængslet for ulovlig og beskidt arbejde. Udover det er han skilt og han en datter, som bor hos moren. Stanley får et tilbud om at hjælpe Gabriel (Travolta). Et frækt tilbud han ikke kan sige nej til.

Hamrende urealistisk, men virkelig flot og livlig actionfilm, som byder på en høj underholdningsværdig og en god og acceptabel historie. Historien handler i store træk om moralen, at gøre det rigtige. Gabriel er villig til at forsvare sit land mod alle fjender. Hans motto er, at hvis man selv bliver angrebet, så skal man slå tilbage dobbelt så hård mod sin fjende. Han rejser også det spørgsmål om, om man er villig til at dræbe et uskyldigt barn, hvis man så fik lov til at redde ti børn?

Travoltas snak om forskllige klassikerfilm i åbningsscenen var ret spændende. Han snakkede kort og godt om, hvorvidt der er forskelle på film før i tiden og nu. Jeg vil ikke komme mere ind på den snak, men den åbningsscene var ret spændende og lidt atypisk vil jeg mene.

Der går ikke 10 minutter uden en spektakulær og vild effekt kombineret med lækre helte og skurke til en uforglemmelig actionfilm. Eksplosionen i starten af filmen var hæsblæsende lavet. En anden uforglemmelig scene var flugtscenen med en bus, hvor bussen blev transporteret af en helikopter var skidegodt lavet, og man sidder og holder vejret til scenen er slut.

På sine egne præmisser er det en knaldgod moderne actionfilm, som indfrier hver eneste forventning. Der er fuld knald på skal jeg lige hilse og sige. Filmen er rapt klippet med mange gode effekter. Baggrundsmusikken er også moderne lavet, som passer rigtig godt til filmens stil. Filmen har en utrolig stemningsfuld kulisse hvor det hele foregår i, og det lader til, at alt går flot op i en høj enhed. Par enkelte overraskelser er der også til at finde her, især slutningen var total cool og en anelse anderledes i forhold til andre actionfilm.

Udover at filmen besidder en fantastisk rolleliste, hvor Hugh, Travolta og Halle alle giver den fuld skrue og lidt mere til. Don Cheadle er også værd at fremhæve, han er god i rollen som politibetjent. Travolta er rigtig sej og cool i rollen, måske ikke skræmmende nok som en terrorist burde være, men det er ham der styrer begivenhederne synes jeg.

Jeg følte mig underholdt i alle minutterne i selskab med den smukke Halle Barry og seje Hugh Jackman.

Og så får det mandlige publikum som ekstrabonus endda endelig mulighed for at se den frække og sexede Halle Barry topløs. Fuck hun er lækker. Men også hende blondinen i filmen der sutter den af på Hugh skal fremhæves, hun er ret hot og værd at kigge på om ikke andet.

Jeg har set filmen mange gange og har den på dvd. Den bliver bedre og bedre ved hvert gennemsyn synes jeg. Det er en af de film man godt kan tåle at se mange gange, den bliver aldrig kedelig.

En af mine favoritter i denne genre....
Swordfish - kodeord Sværdfisk