For mange "Rigtige" Meninger

3.0
Da den forsigtige og stille Caroline (Juhász) opdager at hendes samlever boller uden om, forlader hun ham og flytter for en tid ind hos sin fashionable søster (Wanting), der lever en sådan ”jeg vil være in” jetset tilværelse i København.

Forudsigeligt og moraliserende kærlighedsdrama, der tydeligt er produceret for billige penge (det er ikke af den grund at det er middelmådigt), hvilket ses i den upolerede billedstil filmen er holdt i, der giver historien en ægthed den ikke selv kan leve op til.

Allerede fra starten er det tydeligt, at den forvirrede Caroline, der virker så forsømt og sølle, er den der søger de ”ægte” værdier i livet i form af nærhed og kærlighed baseret på respekt og forståelse, og derfor er den af de to søstre der i sidste ende er den der lever det sande liv hvor lykken er at finde, mens den tjekkede søster må sande at hun har bygget sit liv på en løgn af falske værdier, der ikke holder når det gælder, og derfor må tage sin tilværelse op til overvejelse til slut.

Det er et forslidt tema og filmen prædiker for meget til min smag med sine typiske "rigtige" holdninger, der ofte og for ofte hvis du spørger mig, ses i danske film og troværdigt er det ikke ligefrem.

Heller ikke romantikken fungerer ikke optimalt, den virker ikke særlig romantisk. Det kunne man tilgive den, hvis den altså ikke lige prøvede på at være romantisk.

Skuespillerne agerer beklageligvis heller ikke altid godt, og instruktionen kan i perioder virke dilettantisk.

Alligevel rammer den indimellem en tone eller en stemning der gør den seværdig, måske fordi den har noget meget hverdagsagtigt og genkendeligt over sig.
Regel nr. 1