Harvey i topform

4.0
Bad Lieutenant er et portræt af en mand på afgrunden. Det er samtidig en af de største anti-helte film, som nogensinde er set.

Ligesom i "Henry-Portrait of a serial killer" er det svært at identificere sig med hovedrolle indehaveren. Medmindre man er en korrupt, afhængig, ludomansk, svinepels af en strømer. Så er det nok ikke så svært.

Selve filmen er uden den store handling og det der ligesom bærer filmen er Harvey Keirtel. Han gør det helt suverænt.

Dette er en svær film at bedømme, da man træder deprimeret ud af biografen, men med en følelse af, at man har været vidne til en stor præstation fra Keitels side. Ordet "Svin" får en helt ny mening efter at have set ham i denne film.

Dette er en typisk Abel Ferrara film, dog en af hans bedre. Den har den typiske "Taxi driver" agtige stemning, som de fleste af hans film har og foregår som sædvanlig i New York. Ingen tvivl om, at Scorsese har været et af Ferraras store forbilleder.

Ferrara har lavet mange højst besynderlige film og indimellem noget rigtig skidt. Som f.eks. "Farligt Spil" med Harvey Keitel, Madonna & James Russo. Sidstnævnte har optrådt i flere af hans film. Bl.a. i den mere vellykkede udgave af Ferraras Romeo & Juliet, nemlig "China Girl", hvor scenariet er skiftet ud med Chinatown og Little Italy.

Ferrara har også udgivet flere film under et andet navn. Bl.a. hans spillefilmdebut "Driller killer" fra 1978, som omhandler en psykopat som går amok med en boremaskine i New York. En film som i slutningen af 70érne var det helt store kult hit på video og kunne findes på hylder i diverse videobutikker sammen med andre lurvede titler som f.eks.: "Kannibal massakren", "Kvindefængslet i Sydamerikas Jungle" og "En kvinde ser rødt (I spit on your grave!). De store klassikere (Griner).

Jeg må dog sige, at hans mest vellykkede film til dags dato må siges at være "King of New York". Ikke mindst pga. en udmærket cast bestående af: "Christopher Walken, Larry Fishburne, David Caruso og ja sjovt nok Wesley Snipes i en af sine tidligere roller. En udmærket lille gangsterfilm.
Bad Lieutenant