Ghost Story

6.0
I "Tågen" er Jamie Lee Curtis (sammen med sin mor janet Leigh) tilbage i en John Carpenter film. Denne gang en rigtig ubehagelig og stemningsfyldt spøgelses historie. Udover Curtis har Carpenter benyttet sig af nogle af de skuespillere som går igen i hans film, som f.eks. Adrienne Barbeau (Flugt-aktion New York) og Tom Atkins (Halloween III).

Dette er en af Carpenters mest vellykkede gysere og han fortjener faktisk kredit for at kunne levere en sådan film, taget i betragtning af det pres der lå på hans skuldre efter succesen med Halloween.

Denne film minder dog på ingen måde om Halloween. Der er længere imellem gysene men stemningen i filmen er hele tiden ubehagelig.

Dette er en af de mest uhyggelige spøgelseshistorier fortalt på film og filmen indeholder også enkelte chokeffekter. Det der dog gør denne film effektiv i mine øjne er igen, stemningen, stemningen, stemningen. Ubehageligt.

Musikken til filmen er igen leveret af Carpenter himself og er et hans bedste themes.

Det kan godt være, at denne film ikke vil have den samme effekt på folk, som ikke så den dengang den kom frem og nu skal til at se den for første gang i dag. Ja den vil måske endda virke latterlig. Til det kan jeg kun sige:
Gudskelov for at jeg så den dengang!!

"Beware of what´s in the Fog"
Tågen