Action/Science fiction

5.0
Kurt Russell ses her i rollen som "Snake Plissken". En rolle som dengang satte ham i bås som en "bad ass", på højde med Stallones Rambo og Arnolds Terminator.

Denne Sci-fi action thriller fra 1981 om en redningsaktion involverende USAs præsident i et mindre behageligt fremtidens New York, er nok en af de Carpenter film, som mindst holder i dag. Nok fordi at filmen ikke er så fremtidsagtig i dag, eftersom at historien foregår før 2004 (Slutningen af 90érne så vidt jeg kan huske).

Derudover gik de smarte replikker af mode henimod midten af 90érne. Selvom film som "Bad boys" og "Charlies Angels" desperat forsøger at holde liv i dem. For ikke at snakke om James Bond, men det er jo næsten selvsagt.

Et forsøg på at gentage succesen med en toér (Escape fom L.A.) næsten 15 år efter mislykkedes da også totalt, da det lidt var en uddød kliché. Derudover var effekterne nærmest dårligere lavet end sin forgænger 15 år forinden.
Efterfølgeren må også siges at være Carpenters dårligste film, hvis man ser bort fra "Ghosts from Mars", hvilket jeg foretrækker.

Denne film blev dog en kæmpe succes i biograferne herhjemme og blev efterfulgt af en masse lignende fremtidsfilm.

Carpenter står igen succesfuldt for musikken i dette spring væk fra gyser genren.

Kurt Russel har denne gang den altoverskyggende hovedrolle som manden med klappen for øjet. Man kan dog ikke lade være med at tænke på, om det ikke er meningen, at hans rolle skal være lidt kikset til trods for bad ass attituden, da han til tider forekommer lidt tegneserieagtig og komisk.
Kurt Russell kan nok takke Carpenter for at være kommet frem i Hollywwod, eftersom han har medvirket i nogle af Carpenters største box office smash hits, som f.eks.: "The Thing", "Elvis" og "Hvem springer kineserne for?".

Grundet sin (dengang) originalitet og underholdningsværdi, giver jeg denne udmærkede Carpenter film 5 stjerner.
Kald mig nostalgisk.
Flugtaktion New York