Kompromisløs

5.0
Jeg synes ikke at denne film havde stået så stærkt i ens hukommelse, hvis ikke Tim Roth havde været så kompromisløs i sin instruktion. Filmen og historien er virkelig barsk og man får virkelig indblik i hvor modbydeligt incest er.

Denne film vil nok skræmme mange, som netop vælger at se den, bare fordi Colin Farrell er med og derfor ikke ved, hvad de går ind til.

Med hensyn til om filmen går over grænsen, ja så er det vel en smags sag. Min mening er, at nogle gange har vi brug for at få budskabet slået ind i hovedet med syv tommer søm, for at det skal have en ordentlig effekt. Det er den evindelige diskussion, ligesom med film som "Irreversible" og "Henry-potrait of a serial killer". Hvornår går en instruktør over stregen og viser for meget?

Personligt vil jeg hellere have at mindre raske personer "nyder" godt af scenerne i denne film, fremfor at gå ud og yde skade på andre. Eller i dette tilfælde deres nærmeste.

Jeg synes også, at vi tit dømmer film på forkerte grundlag. I stedet for burde vi dømme samfundet omkring os. Går Tim Roth over stregen, når der findes tøj til 10-årige, med et lille lyserødt hjerte og logoet "Porn star" henover. Når der findes undertøjsproducenter, som vil producere G-strenge til 10 årige??

Jeg havde engang en diskussion med min svigerinde, som mente, at en ung 12 årige pige burde have lov til at rende rundt i en tank top og hot pants, hvis det var hendes ønske. Uden at tænke på konsekvenserne af det.
Jeg er enig. i den perfekte verden burde det være sådan, at en pige burde rende rundt som hun ville, uden at blive generet eller med frygt for at blive voldtaget af en syg stodder eller en flok fulde rødder.
I en perfekt verden burde jeg også, da jeg opholdt mig i New York, have haft friheden til, at gå ind i de sorte kvarterer i Bronx om natten uden at blive skudt, da jeg aldrig har foretaget mig noget uretfærdigt overfor disse mennesker.
På samme måde som disse mennesker burde have ret til at gå ind i et hvidt overklasse forstadskvarter om natten, uden at blive skudt. :o)

Nu er verden ikke perfekt og derfor er man nogle gange nødt til at indrette sig derefter.

Nu hvor vi har slået fast, at vi lever ikke i en perfekt verden, så lad os samtidig slå fast, at en pige i 10-12 års alderen mange gange ikke har fuld kontrol over, hvad det er for signaler hun udsender. Derfor er det op til hendes forældre, at forklare konsekvenserne og informere hende.
Hvilket selvfølgelig kan være svært, da man ikke kan være over sine børn 24 timer i døgnet.
Nu har jeg selv lige fået en lille datter og der er "no way in hell" hun får lov til at rende rundt i en tank top som 10-12 årig og jeg skal nok forklare hende hvorfor.

Det lyder måske barskt, men i sidste ende beskytter vi måske også vores børn for meget for virkelighedens ubehageligheder, så når de står ansigt til ansigt med det, så ved de ikke hvad de skal gøre.

I stedet for burde man måske vise dem en film om visse emner i en tidligere alder og sige til dem: "Det er hvad der sker, hvis du ikke lytter efter os" "Så kan du lære det!" (Det sidste var ment som en joke, hvis I skulle være i tvivl).

Nå, damn der gik næsten politik i den. Denne film får 5 stjerner til trods for sit ubehagelige emne, for sublimt skuespil og kompromisløs intruktion af Tim Roth. Filmen kan med sin dystre stemning og billeder virke meget deprimerende på en (udover emnet), hvilket i sidste ende jo nok også er formålet.
I familiens hjerte