Red or Blue

5.0
"Colors" er et realistisk indblik i gadebandernes liv i L.A. Nemlig de to rivaliserende bander, som stadig huserer i Los Angeles Crips (Bærende blå farver) og Blood (Bærende røde farver). Selv om volden dog er nedtonet en smule iblandt de to rivaliserende bander, så kan man stadig blive nakket i et "driveby", for at bære den forkerte farve. Dengang filmen blev lavet skønnede man (så vidt jeg kan huske), at der i L.A. var ca. 70.000 aktive bandemedlemmer. ret mig hvis jeg husker forkert.

Dennis Hopper har instrueret og det har han gjort godt. Han har begivet sig ind, hvor mange ikke ville turde og under indspilningerne til denne film, har filmholdet faktisk måttet betale banderne for at få lov til at filme i deres territorium og for "beskyttelse".

Man får et blik ind i denne verden via Robert Duvall og Sean Penn, som spiller to betjente fra LAPD´s anti bande afdeling ved navn CRASH.

Handlingen er meget simpel og kunne minde om noget fra et afsnit af Distrikt Hill Street, men emnet i sig selv og begivenhederne, er nok til at holde en fanget.

Robert Duvall og Sean Penn er to af mine yndlingsskuespillere og de gør det helt suverænt som henholdsvis "den gamle ræv i faget" og "rookien". En forskel som Duvalls vittighed til Penn i starten af filmen udmærket illustrerer.

Udover de to hovedrolleindehavere er der masser af kendte ansigter i mindre roller. Maria Conchita Alonso var i slutningen af 80érne og starten af 90érne med i utrolig mange blockbustere (Sidste Chance m./ Schwarzenegger & Predator 2). Man har dog ikke set så meget til hende på det seneste. Derudover er den altid gode Don Cheadle at finde i selskab med Leon (Cliffhanger og Above the Rim) og Damon Wayans. Sidsnævnte er ganske morsom som den konstant skæve "gangbanger".

På lydsiden leverer Ice T sit bedste nummer nogensinde, nemlig "Colors".

Dette er i mine øjne en klassiker og den er flere klasser over andre af slagsen.
Colors