Høp Hey!

5.0
Hvad er det jeg ser. Tak til Scope redaktionen for at have tilføjet denne film. Super!

En Carpenter film som blev haglet ned af kritikere men alligevel fandt sit publikum. Hos hvem den blev og forbliver en kult film.

Når man ser denne film, kan man ikke lade være med at tænke på, om Carpenter ikke har ment denne film, som en hyldest til de gamle b-action og martial arts movies. Der er ihvertfald enkelte momenter i den, hvor filmen nærmest gør grin med sig selv og hovedrolleindehaveren, Kurt Russell.

Kurt spiller her Jack Burton. En mere eller mindre bøvet og frembrusende truckdriver, som får mere eventyr på hænderne end han lige regner med, da han i et forsøg på at hjælpe en ven (som skylder ham penge) bliver hevet længere og længere ind i den Kinesiske underverden i Chinatown. Med underverden mener jeg heller ikke "kun" mafiaen.

Et super underholdende action/eventyr med masser af humor og ironi og en film som ikke lover mere end den kan holde. Filmen kan lidt sættes i kategori med en film som "the Golden child" med Eddie Murphy (Dog med mere vildt overdrevet "martial art" i denne her).

Dette er en typisk 80ér film og det kan selvfølgelig trække ned for folk, som skal se den i dag. Hvis man imidlertid er til action/eventyr og kan se en film som "the Golden child" i dag, uden at synes at den stinker, ja så går man ikke helt galt i byen med den her.

Normalt ville en film som denne ikke snige sig over 4 stjerner hos mig, men da det var en min ungdoms mere underholdende film, så får den da 5 stjerner i nostalgiens navn.

Hurra for John Carpenter!

(Håber Scope får flere af hans film tilføjet på et tidspunkt). Tak for denne her.
Hvem springer kineserne for?