Kulørt og Ujævnt

4.0
Lastbilchaufføren Jack Burton (Russell) kommer i alvorlige vanskeligheder, da han vil hjælpe en ven med at få sin kæreste tilbage. Hun er tilsyneladende blevet kidnappet af en kinesisk bande, der holder til i Chinatown, midt i New York.

Kulørt og stilforvirret, men faktisk helt underholdende action - eventyr - komedie – kampsports/karatefilm (ja, den er et sammenrod af det hele) der kun kan siges at være en vaskeægte B-film (med A-film budget).

Det er hverken genialt eller særligt overbevisende spillet eller instrueret, og handlingen kan kun siges at være noget forvrøvlet nonsens. Alligevel er filmen i bund og grund fint lavet (for sin tid) indenfor sine egne præmisser, og der er så mange, indrømmet uprætentiøse og skruptossede fantasirige indfald at jeg morede mig.

Carpenter der har instrueret, var på dette tidspunkt mest kendt for sine gyserfilm som ”Halloween” og et par dystre actionfilm (selv om han havde lavet et par film i en helt anden retning), og for ham må denne film siges at være noget at en farverigt stilskifte.

Russell er et udmærket valg som den lettere bøvede og smådumme helt, der aldrig helt fatter hvad der foregår omkring ham. Det var i øvrigt fjerde gang at Carpenter brugte Russell til en af sine film.

Filmen kunne i sin tid kaldes et godt bud på en senere kultfilm, men om den regnes som det i dag er mere tvivlsomt, men det burde den.

Egentlig burde jeg vel kun give denne film tre stjerner, men den er mindeværdig, selv om det ikke altid er af de rigtige grunde.
Hvem springer kineserne for?