Også for non-fans.

6.0
Dette er ikke en af de der sædvanlige behind the scenes film, man som regel kan købe med div. bands. Dette er en hudløs ærlig dokumentarfilm, om formentlig den sværeste periode i Metallica's historie.
Den er ikke kun for fans af Metallica. Den kan ses af alle, om man så nogensinde har hørt om Metallica eller ej.

Man følger Metallica da de ikke rigtig kan få tingene til at fungere, efter at Jason har forladt bandet. De hyrer en psyokolog, eller kalder man det en team-builder idag? Men han når ikke at være der ret længe, før James lader sig indlægge for misbrug.

Man følger her efter Lars og Kirk, i deres liv, indtil James endelig vender tilbage. Men det er ikke den samme James der vender tilbage. Det er en James der vil ha' mere struktur og regler. Dette har Lars meget svært ved, og ender med en mulig opløsning af Metallica.
Alle der kender lidt til Metallica ved jo nok at det heldigvis ikke skete, og at de snart lægger en tur forbi Parken.

Der er nogle fantastiske scener i filmen. Specielt scenen med Lars der bryder en smule sammen foran Dave Mustaine, der ikke vil tilgive.
Og den kuldegysende scene, hvor Lars sætter det hele på en spids, og spørger James om han vil opløse Metallica.
For mig, fangede scenerne hvor Jason bliver svinet lidt, efter sin afgang. De udtalelser bragte mit pis lidt i kog, da han var lidt en yndling for mig. Samtidig synes jeg heller ikke at det var en værdig salut at give ham.

Jeg så den på Natfilm Festivalen i Imperial, med et af de mest oplagte publikummer nogensinde i en biografsal. Jeg skal se den igen d. 25/5, til en speciel fremvisning i Palladium, hvor i hvert fald Lars kommer. Men de arbejder også på at få resten af bandet til at komme.
Metallica: Some Kind of Monster