"Ok, I´m reloading"

6.0
Hmmm. Endnu en klassiker fra en af de helt store, som ikke har fået et par ord med på vejen. Strange.

Det er svært at skulle se en gangsterfilm af Brian De Palma med Al Pacino i hovedrollen uden at tænke på "Scarface". Det var nok det der hæmmede oplevelsen lidt af denne film, da jeg så den i biografen for første gang. Da jeg genså den et år efter på video, indså jeg, at det var uretfærdigt at sammenligne de to film. De fungerer begge to perfekt på hver sin måde og bør ikke sammenlignes. Derudover er "Scarface" nok i virkeligheden tættere på gangstergenren end denne her. Den markante forskel i historien ligger også i, at i "Scarface" kæmper vores hovedfigur fra starten af filmen for, at komme ind i underverdenen og få en bid af kagen. I denne film kæmper vores hovedfigur fra starten af filmen på, at slippe ud af miljøet efter at være sluppet ud af fængslet og trække sig tilbage til et stille og roligt liv.
"Every time I try to get out, they pull me right back in"

Al Pacino er mere dæmpet i sin rolle som Carlito og det er efter min mening en af hans bedste roller. Sean Penn bør også fremhæves for en fantastisk indsats og en makeover der vil noget. Han ligner jo Art Garfunkel i denne film.
Penelope Ann Miller gør det udmærket og man lægger især mærke til John Leguizamo, som efter denne film har leveret en masse mindeværdige præstationer.

Filmen er efter min mening iblandt de 5 bedste film, som Brian De Palma har instrueret og det siger ikke så lidt. Der er desuden lidt flere følelser med i denne film i forhold til andre film i genren og det passer perfekt til denne film. Da det er historien om en mand, som ikke behøver at vise at han er en "tough guy" mere. Han har været der og det har ikke forbedret hans liv, tværtimod. Det er kun kærligheden, som kan forbedre hans liv.

Flot film. Der er ligesom i "Scarface" et åbenlyst budskab i filmen. I "Scarface" ser Al Pacino Zeppelineren med skriften "the world is yours", hvilket kommer til at stå på det monument i springvandet, som han i sidste ende lander i. Det passer meget godt temaet i filmen om en mand der vil erobre verden. I "Carlito´s way" ligger Al Pacino i starten (og i slutningen) og kigger op på et reklame skilt i farver (mens filmen er i sort/hvid i denne scene) med skriften "Escape to paradise", hvilket matcher historien om en mand som vil væk fra den situation han befinder sig.

Nogle vil måske mene, at seks stjerner er lige i overkanten, men fem er efter min mening også for lidt.
Fanget af fortiden