Klassisk drama

6.0
Der er for mit vedkommende en meget fin balance imellem at lave en film som via historien bringer følelserne frem i en og en film hvor der bliver spillet på følelserne og scernerne derved opstår i et forsøg på at ramme seeren.

Film som "Pearl Harbor" og "the Patriot" lider efter min mening under det sidste. Alt for tit sidder man med følelsen af, "at denne scene er overflødig og kun sat ind for effektens skyld".

Denne film slipper igennem nåleøjet for mit vedkommende og jeg synes den er helt fantastisk. En rørende og smuk film.

Den er sammen med "Den sidste Mohikaner", "Braveheart", "En verden udenfor", "Gladiator" og "Glory" en af de film der har rørt mig mest igennem de sidste 15 år og det tætteste jeg er kommet på at overvære en storfilm, som man kender dem fra de gamle klassikere. At kalde disse film for storfilm og undlade at nævne "Ringenes herre", vil nok sende mange efter mig. "LOTR" trilogien er en fantastisk historie og visuel oplevelse, men rørte mig ikke følelsesmæssigt på samme måde, som disse film.

Brad Pitt ses i den rolle, som fik ham på alle pigers læber. Hvilket sikkert har afholdt mange fyre fra at indrømme, at de kunne lide den. Den blev endda af nogle mennesker stemplet som en pigefilm, da den kom frem. Hvilket jeg ikke fatter.

Historien er god og filmen er fantastisk i sine billeder. Montana indeholder nogle fantatiske landskaber.

Edward Zwick har instrueret denne film og plejer at være oprigtig i sine film. Det lykkedes efter min mening i denne film og også i "Glory". Der var dog steder i "the Last Samurai" med Tom Cruise, hvor jeg synes, at Tom Cruise´s rolle i filmen lidt kom til at overskygge historien for meget. Nogen vil måske mene det samme om Brad Pitt´s rolle i denne film.

Under alle omstændigheder så synes jeg, at dette er en fantastisk film og en af de Hollywood produktioner, som har rørt mig mest.
Legendernes tid